Voorbeeld

Uw werknemer loopt letsel op door bijvoorbeeld een verkeersongeval. Als werkgever heeft u een loondoorbetalingsplicht gedurende de periode van uitval voor minimaal de eerste twee jaar. Er is sprake van loonschade.

Wat kunt u als werkgever doen?

U kunt Regres Verzekerd ervoor laten zorgen dat deze schade wordt verhaald. Nettoloon en emolumenten, alsmede eventuele re-integratiekosten, komen hiervoor in aanmerking. Wij benutten de wettelijke mogelijkheden op het gebied van regresvorderingen. Ook wanneer een ziekteverzuimverzekering de schade niet of gedeeltelijk dekt.

Waarom heeft u hulp nodig?

Een verzekeraar heeft professionals in dienst. Zonder deskundige bijstand voert u een ongelijke strijd. Het is in uw belang om vanaf het begin experts aan uw zijde te hebben. Onze dienstverlening bespaart u tijd en moeite; onze werkwijze neemt u de administratieve rompslomp uit handen. Wij regelen het gehele regrestraject voor u.

Werkwijze

Indien een medewerker van u een ongeval is overkomen waarbij sprake is van letsel, dan kunt u contact met ons opnemen. Dat kan eenvoudig door het formulier “Schademelding voor Werkgever” in te vullen. U kunt ons natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen. Wij gaan in alle gevallen met uw schademelding aan de slag en informeren u over de mogelijkheden.

Allereerst zullen wij beoordelen of er voor de loonschade een derde aansprakelijk kan worden gesteld. Is een derde partij aansprakelijk? Dan vragen wij u om een specificatie van de gemaakte kosten. Met deze kostenspecificatie dienen wij een claim in bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Ziektewet geprivatiseerd?

Ook de uitkeringen die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet in rekening gebracht krijgt, verhalen wij bij de aansprakelijke verzekeraar.

WGA Eigenrisicodrager?

Ook de uitkeringen die u als eigenrisicodrager voor de WGA in rekening gebracht krijgt, verhalen wij bij de aansprakelijke verzekeraar.

Gedifferentieerde WIA premie

Indien de arbeidsongeschiktheid van de werknemer langer duurt dan 2 jaar, dient in veel gevallen door het UWV een uitkering te worden verstrekt waardoor uw gedifferentieerde WIA premie wordt verhoogd. Bij een geslaagde regresvordering over de eerste 2 jaar zullen wij namens u een verzoek indienen bij de Belastingdienst om de verhoging van de gedifferentieerde premie terug te draaien. Dit kan een forse besparing voor u betekenen.

Kosten

De werkzaamheden worden verricht op basis van no cure no pay. Dit betekent dat het voor een werkgever geen extra kosten oplevert. Ons honorarium is een percentage van het verhaalde bedrag.
Vooraf maken wij met u een afspraak over het percentage bij een geslaagde vordering. Wordt er niets verhaald, dan kost het u niets. U profiteert van het (mogelijke) voordeel van een verhaalsactie en loopt geen enkel risico.

Klik op onderstaande link om naar het formulier Schademelding voor Werkgever te gaan: Formulier Schademelding voor Werkgever

Direct gratis advies?

Stuur ons een bericht
[email protected]

Binnen 24 uur antwoord op al je vragen

(075) 612 73 39

Neem contact op met een specialist